א. בית הספר מהווה חלק ממרקם רחב של חיי הילדים ועולמם כאשר כל מרכיביו של מרקם זה משפיעים על התפתחותם וגיבוש אישיותם. בית הספר קיים למען הילדים וצריך לשקף בראש ובראשונה את עולמם.
ב. לילדים עולם מלא בדברים שמעניינים אותם.
ג. הילדים הם סקרניים מטבעם ובעלי דחף טבעי ועצמאי ללמוד.
ד. לכל ילד וילדה קצב התפתחות האופייני להם.
ה. לילדים יכולת טבעית לבחור, ללמוד, להחליט ולקבל אחריות על בחירתם והחלטותיהם בהתאם לשלב המתאים בהתפתחותם.
ו. תפקידם של המורים, לעצב לילדים מגוון עשיר ונכון של מסגרות וגירויים שיאפשרו את מיצוי כישוריהם ויכולותיהם בתחומים שמעניינים אותם לצד לימוד "נושאי לימוד מחייבים" על פי שיקול צוות המורים.
ז. ההורים הם חלק מקהיליית בית הספר. קשר בית הספר עם ההורים חשוב ויש בו כוח רב, אשר בגבולות מוגדרים של מעורבות והקשבה תורם לצוות ולילדים.
ח. האלימות קיימת בסביבתנו ועלולה לחדור בצורות שונות לבית הספר. אנו רואים אתגר אדיר ביצירת סביבה נטולת אלימות. שאיפה זו תוכל להתממש רק בתנאי שכל באי בית הספר יקבלו על עצמם אחריות לעמידה באתגר זה.
ט. איכות מערכות היחסים בין אדם לחברו היא גורם נלמד ומושפעת מחינוך להכרות עם האחר, נתינה ומעורבות בקהילה בה אנו חיים.
מטרות בית הספר
לפתח בילדים את היכולת להכיר את עצמם טוב יותר ולדעת למצות את כישוריהם ונטיותיהם האישיות תוך הכרות עם סביבתם. לפתח בהם כישורי מנהיגות חברתית, לעודד אותם להכיר התכונות האישיות שלהם כתורמות ליצירת מערכות יחסים נכונות ומקרבות בין הפרטים.
לסייע לילדים ביצירת דו שיח רב-גילאי עם הסובבים אותם ולתת להם כלים כדי ליטול תפקיד אחראי ופעיל בחברה. הן בתחומי בית הספר והן בחיי היומיום שלהם מחוץ לבית הספר.
לפתח אצל הילדים כישורים עצמאיים ללמידה, חשיבה וחקירה.
להקנות לילדים ידע עולם רחב ככל האפשר, והכרות עם התרבות שלנו ועם תרבויות אחרות.
העקרונות שינחו את פעולתנו ויאפשרו עמידה במטרות ובתפיסות העולם שלנו הם:
שילוב סוגי למידה – שלוש למידות עיקריות עומדות בבסיס הרעיון של ביה"ס: למידה חברתית, למידת מקצוע ולמידה תוך אישית. שלוש הלמידות משתלבות האחת בשנייה ותוכניות הלימודים מכוונות לשלוש הלמידות הנ"ל.
בחירה לצד חובה – בפני הילדים מוצגים נושאי לימוד ומגוון פעילויות לבחירה על פי נטיותיהם, מתוכם הם יכולים לבחור ואף להציע נושאים נוספים. במקביל, מתקיימת חובת למידה בנושאים מוגדרים לכל קבוצת גיל.
השתתפות בתהליכי ההוראה – הילדים וההורים מוזמנים להשתתף בתהליכי הוראה מוגדרים בהתאם ליכולותיהם.